“Nove tehnologije” – besplatna radionica izrade BIM modela

U sklopu Centra za praćenje karijera pokrenuta je aktivnost promoviranja “novih tehnologija” namijenjena članovima Udruge, ali i sadašnjim studentima, kako bi ovladali novim znanjima i bili što konkurentniji na tržištu rada. U sklopu ove aktivnosti, pozivamo vas na besplatnu radionicu izrade 3D BIM modela koju će održati predstavnik Nemetscheka Gianmarco Ćurčić Baldini, a koja će se održati 15. lipnja 2015. godine od 14:00 u učionici KU2 na Građevinskom fakultetu u Zagrebu (Kačićeva 26).

Na radionici će biti predstavljeno 3D BIM (Building Information Modelling) sučelje u programu Allplan u kojem arhitekti i inženjeri građevinarstva, na inteligentan i suvremen način, precizno i djelotvorno komuniciraju i razrađuju projekt od faze koncepta do završetka projekta. Svaki sudionik radionice, samostalno će, po uputama predavača, izraditi model jednostavne građevine i time se uvesti u svijet 3D modeliranja. O važnosti istog najbolje govori Direktiva Europske unije o javnoj nabavi koja nalaže da svi projekti proizašli iz javnih natječaja od 2016. godine moraju biti projektirani isključivo BIM tehnologijom.

Okvirni program radionice:

14:00 – Uvod u BIM tehnologiju, njeno značenje i važnost
14:15 – Početak rada na kreiranju 3D modela zgrade
16:00 – Pauza 15 minuta
16:15 – Izrada planova oplate u BIM sučelju
17:15 – Kompletno 3D armiranje mrežama i šipkama
18:00 – Kreiranje interaktivnih nacrta spremnih za ispis
18:30 – Završetak radionice i eventualni odgovori na dodatna pitanja (završetak predviđen oko 19:00)

Za sudjelovanje na radionici trebate se prijaviti putem web obrasca, a u slučaju bilo kakvih pitanja, slobodno nas kontaktirajte na e-mail adresu amca-fa@grad.hr.

U slučaju većeg broja prijava, moguće je i definiranje drugog termina radionice, o čemu će prijavljeni pravovremeno biti obaviješteni.

Zahvaljujemo Građevinskom fakultetu na ustupanju učionice za ovu radionicu.

/*