AMICI

AMICI je nova aktivnost Udruge AMCA-FA. Kroz ovu aktivnost nastojimo identificirati i istaknuti studente koji po kriterijima izvrsnosti u pozitivnom smislu odskaču od većine svojih kolega. Među njima ima onih koji se ističu izvrsnim prosjekom ocjena, vrhunski su sportaši, glazbenici, dobitnici su nagrada međunarodnog karaktera za određeni doprinos ili rad, bilo da se radi o strukovnom, znanstvenom, društvenom, sportskom ili nekom drugom vrhunskom dostignuću. To su naši AMICI! Bravo!

Pozivamo sve studente da na e-mail amca-fa@grad.hr (s naslovom “Za AMICI”) prijave svoje kolege za koje smatraju da se uklapaju u ovaj elitni klub. Odluku o AMICI-ima donosi Odbor sastavljen od mladih predstavnika svih Zavoda Fakulteta (Ana Baričević, Ivo Haladin, Maja-Marija Nahod, Kristina Potočki, Josip Sertić, Zvonko Sigmund, Mislav Stepinac i Mario Uroš).

Trenutno odabrani AMICI su:

Damjan Bujak

Damjan je bio demonstrator na pet predmeta hidrotehničkog smjera. Dobitnik je Dekanove nagrade za postignuti uspjeh te Dekanove nagrade za rad “Hidraulički slom tla na nizvodnoj strani nasipa”. Volonter je u savjetovalištu “Luka Ritz”, “Subota za učenje”, gdje pomaže djeci slabijeg uspjeha u školi. Finalist je “Case Study Competiton Holcima”. Voli putovati i upoznavati druge narode, a rekreativno se bavi trčanjem, nogometom i squashom. Bravo, Damjane!

Igor Dolovčak

Igor je vrhunski stolnotenisač. Osvojio je “Crystal cup Rogaška” (kao senior 2013. i 2014. godine), što je samo potvrdilo ranija osvajanja prvih mjesta na državnom prvenstvu Veleučilišta (ekipno natjecanje) i juniorske nagrade. Uz vrlo dobar prosjek na studiju i učenje engleskog i njemačkog, sigurno je da trčanjem i bicikliranjem održava kondiciju potrebnu za uspjeh u stolnom tenisu. Bravo, Igore!

Kate Kunjašić

Kate se nakon preddiplomskog studija nastavlja paralelno usavršavati na Tehničkom Sveučilištu u Grazu i na našem Fakultetu. Studentica je izvrsnog prosjeka, aktivno angažirana u organizaciji IAESTE, kroz koju nastoji približiti naše studente austrijskim tvrtkama te im omogućiti stručnu praksu. Istovremeno, zaposlena je kao inženjer i istraživač u tvrtki Siemens AG u Grazu. Bila je demonstratorica na tri predmeta. Odbojka je njezin sport, a kroz ERASMUS program ide na godinu dana u Latviju, gdje će joj svakako dobro doći tri strana jezika kojima se aktivno služi. Bravo, Kate!

Nikola Perković

Nikola je redoviti dobitnik sveučilišne stipendije za izvrsnost. Odličnog prosjeka ocjena, a uz to se bavi nogometom, gdje je tri puta bio prvak Sveučilišnog prvenstva Grada Zagreba. U momčadi je koja je pobijedila na državnom prvenstvu te tako osigurala i kvalifikaciju za europsko. Nikola je osvojio i skijašku broncu u veleslalomu na županijskom natjecanju, a, kao da to sve nije dovoljno, još nađe i vremena svirati harmoniku u orkestru. Bravo, Nikola!

Aleks Ravnić

Aleks je 2012/13. dobio Nagradu Dekanice za postignuti uspjeh, a uz to je član benda “Radio Aktiv” s kojim je izdao dva albuma i došao do nominacije za diskografsku nagradu Porin u kategoriji „Novog izvođača godine“ 2013. Dvostruka titula najboljeg mladog benda Hrvatske donijele su njemu i njegovom bendu uvjerljive pobjede na najvećim hrvatskim demo festivalima u 2011. godini (Hrvatski Glazbeni Festival Zabok i HR Demo Klub). Svira harmoniku, s kojom je nekoliko puta pobijedio na međunarodnim natjecanjima, bas-gitaru, klavir, a i pjeva kao prateći vokal. Bravo, Aleks!


/*