Video snimka obilježavanja 100. obljetnice

Pristup video snimci imaju svi zaposlenici Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, no potrebno se prijaviti putem Office365 servisa koristeći AAI@Edu.hr pristupne podatke.

Dan Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu ove slavljeničke godine obilježiti ćemo 16. listopada 2019. u velikoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, prisjećajući se time povijesnog početka visokoškolskog obrazovanja građevinskih inženjera u listopadu 1919. na Građevno-inženjerskom odjelu Tehničke visoke škole u Zagrebu. Građevinarstvo je oduvijek bilo važna i cijenjena ljudska djelatnost, a u Hrvatskoj ima dugu i bogatu tradiciju. Naši su građevinari, njihova inženjerska rješenja, proizvodi i metodologije poznati i priznati u svijetu, a na Fakultetu gradimo čvrstu vezu s gospodarstvom kroz znanstvenoistraživačke projekte usmjerene prema inovacijama i novim tehnologijama. Naša je obveza, ali i veliko zadovoljstvo, da kao najstarija visokoškolska institucija iz područja građevinarstva, usmjerimo pozornost na ovaj važan i vrijedan sektor gospodarstva, jer naši su građevinari gradili, grade i gradit će, kako u Hrvatskoj tako i izvan njezinih granica.

Program

16. listopad 2019, srijeda, Velika koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
11:00—12:00 Registracija sudionika
12:15 Početak svečanosti i početak izravnog TV prijenosa
 Dobrodošlica gostima i uzvanicima
 Pozdravni govor dekana
 Film "Prvih sto godina Građevinskog fakulteta"
 Pozdravni govori uzvanika
 Glazbeni predah: Zagrebačka filharmonija + Sandra Bagarić + Đani Stipaničev + zbor Muzičke akademije
 Dodjela nagrada zaposlenicima
 Glazbeni predah: Zagrebačka filharmonija + Sandra Bagarić + Đani Stipaničev + zbor Muzičke akademije
 Dodjela nagrada studentima
 Studentska himna: Gaudeaumus igitur
14:00 Prigodni domjenak

Pokroviteljstva

Središnja proslava Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, gospođe Kolinde Grabar-Kitarović. Zahvaljujemo se predsjednici što je prepoznala važnost ovoga događaja.

Pokroviteljstvo će pružiti i predsjednik Hrvatskog Sabora, gospodin Gordan Jandroković kojem se također zahvaljujemo što ovim činom daje podršku djelatnosti od iznimnog značaja za daljnju gradnju Republike Hrvatsku.

Građevinarstvo kao vrijedan sektor gospodarstva prepoznala je i Hrvatska Radio Televizija te će upriličiti medijsko pokroviteljstvo svečanosti.

Važnost građevinarstva u gospodarstvu razvijenih država vidljiva je po tome što je to grana privrede koja zauzima 10 do 12 posto bruto domaćega proizvoda te u najvećoj mjeri utječe na gotovo sve promjene koje se događaju u društvu. U Hrvatskoj građevinarstvo također ima dugu i bogatu tradiciju, a naši su građevinari poznati i priznati u svijetu. Na Fakultetu gradimo čvrstu vezu s privredom jer smo svjesni da nema jake privrede bez jakog fakulteta ali ni jakog fakulteta bez potpore privrede. Kroz međusobnu suradnju dobivaju se ideje za istraživanja, koja kasnije urode novom tehnologijom ili zanimljivim inženjerskim rješenjem, a to sve dovodi do podizanja konkurentnosti i privrede i fakulteta.

Kontakt